Cestárom v Prešovskom kraji komplikuje prácu nepretržité sneženie

07.02.2013 Prešov

Prešov - Mesto Prešov žiada svojich obyvateľov o trpezlivosť a najmä rozvahu na cestách. V súvislosti s hustým a nepretržitým snežením sú v teréne firmy, ktoré sa starajú o údržbu ciest a chodníkov a snažia sa situáciu vyriešiť.
Správa a údržba ciest, s.r.o. má v teréne od včerajšieho večera 4 sypače, dva traktory, 1 nakladač a 2 vozidlá na ručný posyp. Cesty sú podľa nich upravené, ale nepretržitý mokrý sneh im zabraňuje dostať ich do pôvodného stavu. Počas noci a rána boli zaznamenané zápchy na Rusínskej ulici.
Záhrada Real s.r.o. má v nepretržitej prevádzke 36 pracovníkov, 6 multifunkčných vozidiel a tri dispečerské vozidlá. Pracujú síce od včera večera, avšak neutíchajúce sneženie komplikuje prácu.
Súčasne Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Prešove vyzýva vodičov nákladných áut a kamiónov jazdiacich na území Prešovského kraja, aby svoje vozidlá podľa možností zaparkovali na bezpečných miestach. Správcom komunikácií tak uľahčia odhŕňanie snehu a sprejazdňovanie problémových úsekov ciest.
KR PZ v Prešove zároveň žiada vodičov, aby so svojimi vozidlami, ak to nie je nevyhnutné, nevchádzali pre snehovú kalamitu do mesta Stará Ľubovňa.
"Cesta I/18 v úseku Poprad – Levoča je z dôvodu hustého sneženia ťažko prejazdná. Preto prosíme vodičov, aby zvažovali cestu autom spomínaným úsekom," uvádza sa v ďalšej výzve operačného strediska KR PZ v Prešove.
Z dôvodu komplikácií v doprave na spomínanom úseku cesty sú v týchto hodinách na časti diaľnice D1 po obidvoch stranách odstavované kamióny.
Zdroj: TS+TASR
 

Vyberte región